31 de gener 2016

Club de lectura Una noia N.O.R.M.A.L i altres animals (2)


-->

Nens i nenes de l’escola Mediterrània de la Barceloneta. Espero que els capítols que us esteu llegint us estiguin agradant. La Ru i les seves amigues ja s’han instal·lat a casa la Ru i comencen uns dies de viure soles, al seu aire. Tot sembla que anirà fantàstic. O potser no.

L’ofici que s’ha empescat la Ru, passejar mascotes, aparentment és senzill i sense complicacions. Però en els llibres anteriors de la col·lecció on hi feia de CANGUR i de FOTÒGRAFA (de comunions, bateigs i altres festes dels seus veïns) al final tot es complica. 



 En els llibres següents la Ru farà de PINTORA (de parets), LECTORA (llegeix en veu alta als avis d’una residència) i de GUIA TURÍSTICA (passeja a la cosina d’una veïna per la ciutat).

La Ru té tretze anys i no pot treballar en una botiga, o a la pizzeria on treballa el seu germà Raúl fent de repartidor. No té l’edat legal, i per això s’ha d’esprémer les neurones per inventar-se oficis i feinetes.

I aquí ve l’encàrrec d’aquesta setmana perquè seguiu fent servir la vostra creativitat i imaginació. QUINS ALTRES OFICIS PODRIA FER LA RU? No s’hi val repetir els que ja apareixen als llibres de la col·lecció. Seria massa fàcil, he, he, he...

Haureu de fer l’esforç de posar-vos en la pell de la Ru i pensar com si fóssiu ella mateixa. És clar, a partir de la vostra experiència, del que sabeu, del que podeu preguntar...

Espero les vostres respostes. I també la llista de paraules, que ja sabeu que en faig col·lecció.

Fins dilluns dia 8, que ens trobarem a la Biblioteca La Fraternitat! I seguiu tafanejant els llibres que us va seleccionar la Laura. Us els ha deixat a l’abast, a la biblioteca, perquè els remeneu i llegiu. 

--------------

I les respostes de l'ESCOLA MEDITERRÀNIA són:

PARAULES: mortal, cigarreta, xistorra, prohibeix, família, escarxofar-se, pollastre, campionat, tiberi, desempallegar-se, entendrir i mandonguilles.

FEINES QUE POT FER LA RU: 
1. venedora de llimonades.
Jo penso que l’ofici legal per la Ru és posar un lloc de llimonades. 

2. RECITADORA DE POEMES 
Seria molt bona idea, també podria escriure poemes i recitar-los al carrer i guanyarà alguns diners per poder toca el dos.

3. JARDINERIA
Jo penso que si traballés de jardinera podria guanyar diners. És una feina fàcil de fer. Intentaria cuidar els jardins de les cases privades del barri de Pedralbes. 

4. AJUDAR A LA GENT GRAN
Jo penso que podria ajudar a la gent gran perquè un gran que no pot sortir de casa,li podria ajudar a comprar aliments per als grans i després aconseguir molts diners.

5. NETEJAR LES CASES
Jo penso que podria ajudar a la gent a netejar la seva casa, dirien quina part ha de netejar i quan netegi tot, li donarien pasta.

6. ACTRIU
Jo penso que podria tenir molts diners perquè si treballa molt podria ser famosa. Hauria de fer càstings i preparar-se molt. La podrien ajudar la Nàdia i la Xeila.

7. CLASSES DE REPÀS 
 La Ru ha escollit aquesta feina  per guanyar diners i per poder marxar als Estats Units  i complir  el seu desig.
Aquesta fenia  de mestre de repàs  serveix per  ajudar als nens o nenes del seu barri, carrer o poble. Si no saben fer els deures o no ho entenen, ella els ho pot explicar  i així ho podran entendre millor  els exercicis o el temes de  Mates , Català, Medi, Castella i etc. 

8. LLEGIR CONTES A NENS PETITS
Aconseguiria diners perquè si apart d’això també ho fa per a les persones velles guanyaria el doble. Ho faria cada 15 dies a la biblioteca.

9. VENDRE ROSES
Jo penso que podria vendre roses perquè no podria firmar un contracte i quan sigui Sant Jordi podria aconseguir molts diners.

10. MIM
Jo penso que és legal i al mateix tems il·legal, i podria ajudar a les persones que no saben parla ni escoltar.

11. ARREGLAR ORDINADORS
Jo penso que podria ajudar a la gent a arreglar ordinadors perquè si hi ha un virus, ho podria arreglar.

12. NETEJADORA DE COTXES
La Ru treballarà de netejadora de cotxes. Com que és menor ha de buscar una feina que no tingui cap contracte perquè sinó seria il·legal i la podrien ficar a la presó o en un centre de rehabilitació de menors.