23 d’agost 2012

Lectures. Capítol 6. El matí de Catalunya ràdio d'estiu


El darrer llibre que vaig recomanar és Propios y extraños, d'Anne Tyler, que parla, entre altres temes del CREUAMENT DE CULTURES. Per això avui proposo llibres d'escriptors que han creuat fronteres culturals i lingüístiques o que ens parlen d'aquest creuament.

El primer és l'autor sirià Rafik Schami que va emigrar a Alemanya i va adoptar la llengua germana com a seva. I que tot i escriure sobre el seu país ho fa en la llengua de Goethe. El primer llibre és una saga amorosa i el segon una petita narració sobre un intrèpid estudiant.



El lado oscuro del amor
Rafik Schami
Salamandra



Una mà plena d'estels
Rafik Schami
La magrana


Un altre autor transfrontererer és Vikram Seth, indi assentat a Anglaterra i conegut sobretot per Un buen partido, situada a la Índia. Aquesta vegada, però, proposo un llibre de temàtica europea



Una música constant
Vikram Seth
La butxaca


La tercera proposta és Una terra estranya, de Jhumpa Lahiri, de pares bengalís i nascuda als Estats Units. El llibre és un retrat de les relacions humanes amb protagonistes indis que viuen a occident com a protagonistes i que inclou una nouvelle que em va fer tremolar d'emoció. Feia temps que no llegia una història d'amor com la de Hema i Kausik.


Una terra estranya
Jhumpa Lahiri
Ara llibres


El darrer autor que creua una frontera és l'hongarès Stephen Vizincey, de qui proposo el llibre El milionari innocent. El relat d'un jove que no s'atura fins a acomplir el seu somni i el preu que paga per haver-ho aconseguit

L'autora de Literatura Infantil i Juvenil que llegeix el seu llibre Serena és Dolors García i Cornellà. Serena és la història d'una noia adolescent que viu a la Barcelona del segle XV i que es veu obligada a tirar endavant la família.



Serena
Dolors García i Cornellà
Il·lustrador: Jordi Vila
Editorial Cruïlla